Search
Close this search box.

OSUSZANIE PRODUKCJI DROŻDŻY

WYCIĄG Z DROŻDŻY O WYSOKIEJ JAKOŚCI JEST NIEZWYKLE WRAŻLIWY NA WILGOĆ, DLATEGO MUSI BYĆ BARDZO SUCHY W MIEJSCU PRODUKCJI DROŻDŻY. OZNACZA TO, ŻE OSUSZONE POWIETRZE JEST DOSKONAŁYM ROZWIĄZANIEM.

W przypadku produkcji drożdży wiele fabryk boryka się z problemami związanych z wilgocią w swoich warsztatach. Wynika to z tego, że wyciąg z drożdży o wysokiej jakości jest niezwykle wrażliwy na wilgoć, dlatego musi być bardzo suchy w miejscu produkcji drożdży. Oznacza to, że gdy ciepłe i wilgotne powietrze z zewnątrz dostaje się do maszyn, często konieczne jest ich zatrzymanie, ponieważ filtry powietrzne przyklejają się drożdżami. Wilgotne powietrze może również przyczynić się do powstawania grudek w ekstrakcie podczas jego schładzania. Jednak suche powietrze zapewnia jakość produktu i umożliwia utrzymanie stałej wydajności produkcji przez cały rok.

Korzyści z osuszania powietrza w produkcji drożdży są liczne, oto kilka przykładów:

  • Stałe warunki produkcyjne przez cały rok
  • Brak nawilżania podczas schładzania produktu
  • Brak przyklejania się
  • Brak zapychania filtrów
  • Prawidłowa jakość produktu
  • Brak konieczności inwestowania w chłodnicę
  • Łatwość kontroli procesu osuszania dzięki połączeniu internetowemu

Udział

Zadaj nam pytanie

Receive the latest news

Subscribe To Our Newsletter

Get notified about new DST articles