Search
Close this search box.

OSUSZANIE W PRODUKCJI MIĘSA

MIĘSO I PRZETWÓRSTWO MIĘSNE WYMAGAJĄ ŚCISŁEJ HIGIENY, ABY GWARANTOWAĆ JAKOŚĆ PRODUKTÓW. ZASTOSOWANIE OSUSZACZA OSIĄGA WYSOKI STANDARD HIGIENY, KRÓTSZY CZAS PRZESTOJÓW I BRAK KONDENSACJI.

Przetwórstwo mięsa
Ponieważ produkty mięsne są przetwarzane w zimnych pomieszczeniach, na sufitach i zimnych powierzchniach łatwo tworzy się kondensat. Kondensacja ta może spowodować kapanie z sufitu, a następnie obniżenie standardów higieny.

Osuszanie służy do regulacji wilgotności względnej w celu stworzenia odpowiedniego klimatu w pomieszczeniu. Temperaturę można również kontrolować za pomocą osuszaczy DST.

Suche powietrze daje rzeźniom szereg korzyści:

  • Sufity są wolne od kondensacji
  • Ryzyko zanieczyszczenia jest znacznie zmniejszone, jeśli wilgotność względna jest utrzymywana poniżej 65-70% RH/l
  • Pomieszczenia schną szybciej po czyszczeniu, ograniczając przestoje do minimum
  • Przyjemniejsze środowisko pracy i powietrze dla pracowników
  • Brak śliskich podłóg
  • Gdy problemy z kondensacją zostaną rozwiązane, potrzeba mniej czyszczenia, na przykład w lodówkach

Udział

Zadaj nam pytanie

Receive the latest news

Subscribe To Our Newsletter

Get notified about new DST articles