Yeast edited

Osuszanie produkcji drożdży

Drobny ekstrakt z drożdży jest bardzo wrażliwy na wilgoć, więc musi być bardzo sucho tam gdzie są drożdże produkowane. Co oznacza, że osuszone powietrze jest doskonałym rozwiązaniem dla tego typu aplikacji.

Jeśli chodzi o drożdże wiele zakładów produkcyjnych ma problemy z wilgocią. Co oznacza, że gdy ciepłe i wilgotne powietrze spoza otoczenia dostaje się wewnątrz maszyny często muszą być zatrzymane, ponieważ filtry powietrza są lepkie przez drożdże. Wilgotne powietrze może również przyczynić się do zbrylania się podczas ochładzania się. Ale suche powietrze gwarantuje jakość produkcji i pozwala na takie samo tempo produkcji mogą być utrzymywane przez cały rok.

Korzyści z używania osuzzacza przy produkcji drożdży jest wiele, niektóre przykłady:

  • stałe warunki produkcyjne przez cały rok
  • wilgoć nie odzyskuje się przy chłodzeniu produktu
  • Brak klejenia się produktu
  • Brak zatykania filtra
  • Odpowiednia jakość produktu
  • Nie ma potrzeby inwestowania w agregat chłodzący